• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOĆAS U PONOĆ POČINJE PRIJAVA ZA 100 EVRA! Ministar Mali objasnio kako će ona izgledati i kada će početi ISPLATA

Autor Silvija Jovanović

Noćas u ponoć kreće prijava za 100 evra za sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i obavestio građane kada mogu da očekuju isplatu na svojim računima.

 Noćas kreće prijava za 100 evra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Noćas u ponoć krećemo sa prijavama za 100 evra za sve mlade od navrešenih 16 do navršenih 29 godina", izjavio je ministar finansija Siniša Mali za "RTS" gostujući u Jutarnjem dnevniku i tom prilikom podsetio ovu grupu građana da se prijave i dobiju svoju novčanu pomoć koju im je država obezbedila, te istakao kog datuma građani mogu očekivati isplatu na svojim računima.

"Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor. Proces prijavljivanja je jednostavan. Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac - rekao je Mali. Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara, a prijave su moguće sve do 30. januara.

Mali je naveo kako će i svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške koji će im leći 10. februara, dok će pomoć dobiti i zdravstveni radnici, odnosno 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, što je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i, kako je ministar kazao, način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane.

Možda će vas zanimati

"Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije", rekao je ministar i objasnio kako su sve gore navedene mere jako bitne jer podstiču potrošnju i ekonomsku aktivnost.

(MONDO/RTS)

Pročitajte i ovo

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mira

Pitam se sta ce mladima od 16-29 godina 100e.., da pijance, da izlaze jos vise !? Sto niste dali nezaposlenima 100 nego 30e. Strasno je koliko je prisutna manipulacija.

Iva

@Mira Sram Vas bilo! Ne treba da Vas zanima na sta cemo da potrosimo novac! Neki mladi imaju i malu decu i skoluju se,verovatno ne znate koliko kostaju knjige i godina na fakultetu

Dejan

Em sam stariji od 30, em nisam penzioner, sta mi da radimo? 😃 Osim da zaokruzimo NE u nedelju...za pocetak 😄

special image