• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEFTINIJE GORIVO! Vučić: Cena dizela niža za 0,42, a benzina za 0,24 dinara

Autor Ivana Lazić

Tokom protekle nedelje cene barela išla je i do 130 dolara, dok je ove nedelje zabeležen ozbiljan pad. Predsednik Srbije rekao je da gorivo u Srbiji neće poskupeti ovog petka zbog oscilacija na svetskom tržištu.

 Cena goriva u Srbiji Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Nakon rekordnih cena nafte tokom protekle nedelje kada je cena barela išla i do 130 dolara, ove nedelje zabeležen je ozbiljan pad, pa je cena barela za nekoliko dana pala ispod sto. Imajući u vidu da cene na svetskom tržištu diktiraju cenu nafte u Srbiji, mnogi se ovih dana pitaju da li nas zbog pada cene barela neće očekivati poskupljenje goriva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak da naftni derivati neće poskupeti u petak, već da će cena dizela biti niža za 0,42 dinara, a da će cena benzina biti niža za 0,24 dinara.

"Nafte ćemo imati dovoljno. Razgovarali smo sa evropskim partnerima, i poslali smo ekspertski tim u Brisel, kako bi videli kako da naftom i naftnim derivatima snabdeli tržište. Razgovarali smo i sa ruskim partnerima", rekao je Vučić.

Vlada je prošle nedelje donela novu uredbu kojom su uspostavljene nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Odluka će trajati mesec dana, a novi cenovnik formira se svakog petka u 15 h. Cena koja je trenutno na snazi i važi do petka govori da litar evrodizela košta 187,7 dinara, a benzina BMB 95 premium 176,3 dinara.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

Juuuuuuhhhuuuuuuuuu!

Sashko69

Ovo ispade da cena sirove nafte učestvuje u krajnjoj ceni sa nekih 2%. Barel nafte sa 130 pao ispod 100 dolara a benzin će da pojeftini 25 para?! Koga bre vi pravite ludim?

E da

U Ukrajini pored ovog stanja ima dovoljno goriva po ceni od 1,1 € ili 130 dinara litar, kako redovno izveštava voditelj sa lica mesta, dok je istovremeno u Austriji bilo 3,1 € to je razlika od 2 € po litri, neverovatno

special image