• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO ĆE FUNKCIONISATI PENZIONERSKE KARTICE? Uskoro kreće prijava, 500 dinara vredi jedan bod - ovo su sve POGODNOSTI

Autor Aleksandar Blagić

Prijava za penzionerske kartice počinje u sredu 15 marta, a poznato je kako će one funkcionisati i kakve benefite će donositi najstarijim građanima Srbije.

 Kako funkcionišu kartice za penzionere Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Penzionerske kartice biće omogućena penzionerima za korišćenje od 1. oktobra ove godine, a prijava za nju počinje u sredu 15. marta. Zahvaljujući njima imaće pravo na brojne pogodnosti, prvenstveno na popuste u radnjama i kod plaćanja računa. Prve podele kartica mogu se očekivati već tokom leta.

Kako će funkcionisati Penzionerske kartice?

Preko penzionerske kartice korisnici će moći da skupljaju bodove i da ostvaruju mnogobrojne pogodnosti. Kartica će biti u vlasništvu PIO fonda i davaće se na lično korišćenje bez naknade.

Preko kartice koja se bude izdala na ime, ostvarivaće se pogodnosti kod pravnog lica i preduzetnika. Koristiće se uz identifikaciju. Kartica će biti izdavana na zahtev koji može da bude i u elektronskoj formi. Važno je da bude podnet preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika, elektronski ili PIO fondu. PIO fond će voditi evidenciju o svim izdatim penzionerskim karticama.

U Službenom glasniku je objavljen Pravilnik o penzionerskoj kartici. Nju će moći da koriste korisnici peznije, novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju i nvalidna deca.

Korisniku penzionerske kartice će prilikom plaćanja robe i usluga PIO fond dodeljivati bodove u saradnji sa Poreskom upravom. Za potrošenih 500 dinara, korisnik penzionerske kartice dobiće jedan bod, a u toku jednog meseca može da ostvari bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji. Na osnovu skupljenih bodova, korisnik penzionerske kartice moći će da ostvaruje benefite poput popusta, poklona ili nešto treće.

Kompletnu evidenciju vodiće PIO fond o dodeljenim, odnosno utrošenim bodovima. Bodovi neće moći da se menjaju za novac niti da se prenose na druga lica.

(MONDO/B92)

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

w

Pa jedino kako moze da funkcionise.Da bi se nekom nesto dalo,nekom mora da se uzme. I tako ce da se oduzima od onih od kojih moze dok vise ne bude moglo . I onda haos za sve, pogotovo za najugrozenije i penzionere

maniks

Tipicno zamajavanje penzionera , sto je vec vidjeno sa popustima od 10 % . Naravno popust nije vazio za meso , mleko , ulje .... nego za hemiju i jos ponesto . Tako na primer uzmimo ajvar cena 200 dinara, popust 10 % za penzionere u odredjeni dan i ajvar bude za njih 180 dinara . Sutradan akcija i taj ajvar za sve je bio 160 dinara . E sad ko je ovde lud , ko normalan a ko zbunjen procenite sami .Tako je i sa bodovima koji su vec u opticaju Idea....A tek ono u Maksiju ,, moja pcelica ,, 50 % za svakog a penzioneri skupljace po bod i na kraju dobiju popust od 300 do 500 dinara na 10000 dinara . Ili Ovo Sapic dao popust 5% na Novobeogradsku karticu i recimo da gde da se sisas da bi ostvario popust od 5 %. Odes tamo a cene vece sa popustom i vise od 20 posto nego kod onih koji ne daju popust. Dajte ne pravite ljude vise buxalama i ne trosite pare na kartice nego penzionerima sa najnizom penzijom dajte svakog meseca jos po 5000 najmanje pa neka ljudi kalkulisu kako im odgovara.

Robotiska

Pa ovo je sjajno. Deco sto pre postanite penzioneri.

special image