• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DARKO "UKRAO" POSAO U ŠVEDSKOJ, PA U SRBIJI PRAVI ČUDA: Za ove kuće ne treba ni temelj, ni dozvola, sve gotovo začas

Autor Ivana Lazić

Darko iz Ivanjice nekoliko godina pravio je montažne kuće u Švedskoj, a onda je biznis "preselio" u Srbiju.

 Darko Popović iz Ivanjice pravi montažne kuće  Izvor: YouTube/screenshot/Info Liga Ivanjica

Mobilne montažne kuće dosta su popularne u Švedskoj a zahvaljujući Darku Popoviću iz Ivanjice sve su traženije i kod nas. Za njih vam nije potrebna građevinska dozvola, niti temelj, relativno brzo se izrađuju amontaža traje od jednog do tri dana. Darko je ovaj posao ’’ukrao’’ u Švedskoj gde je radio par godina, a kako ga je korona vratila na kućni prag odlučio je da ovde nastavi biznis, koji se zbog svih pogodnosti moblnih montažnih kuća, lepo razvija.

Sa prvim mobilnim kućicama, postavljenim u dvorištu, Darko je razvio i ideju o seoskom turizmu. Na to ga je podstaklo autentično prirodno okruženje i tek napravljene kuće za odmor ’’Lola’’ koje su ubrzo kategorizovane sa četiri zvezdice.

"Prvo sam napravio mobilnu montažnu kuću, posle sam pravio mobilne kuće na točkovima, pravio sam i pomoćne objekte, kao šupe, koje mogu da se postave bilo gde, u šumi, na njivi. Ove montažne kuće su stabilnije su od drugih kuća, e drže je temelj, niti zidovi, praktično krov drži zidove, tako da ne mora da stoji na fiksnom i stabilnom terenu, već može bilo gde da se postavi. Sve radim sam, sa sinom i surrugom. Koliko god da ponudim dnevnicu, nema ko da mi pomogne", rekao je on.

Uz kvalitetne i veoma lepo izrađene mobilne montažne kuće za širok spektar upotrebe, Darko pravi i autentične komade nameštaja koji odišu posebnom toplinom.

Montažne kuće
Izvor: youtube.com/Info LIGA Ivanjica

 (Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Tini house, montažne pokretne kućice se prave po celoj Evropi, SAD i Australiji, a od prošle godine se reklamira jedna firma iz okoline Novog Sada! Medjutim, cena im je kao da kupujete stan ili manju kuću te kvadrature u Pančevu ili Arandjelovcu na primer. 16kv/m 23.000e, 23kv/m 33.000e, 36kv/m 43.000e, što je mnogo, mnogo je....

Mišo Gurbet

U Italiji ovakve kuće "kupuju" tj sami ih sklepaju Romi. Pošto mogu na bilo kom terenu koji kupe da ih postave. Bolje od kamp prikolice i šatora.

Ispran Mozak

Montažne kuće iz Ivanjice su poznate svuda u svetu . Na mnogim sajmovima su osvajale nagrade za kvalitet i dizajn ...

special image