• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČETNA PLATA SKORO 900 €! Potrebna samo osnovna škola, a ko se pokaže dobija i više novca - Potrebno 2.000 ljudi

Autor Ivana Vlajković

Konobarima u Hrvatskoj se nudi plata do 1.300 evra.

 Konobarima u Hrvatskoj se nudi plata do 1300 evra Izvor: TV Prva/screenshot

U prva tri meseca ove godine najtraženija zanimanja u Hrvatskoj bila su konobar i trgovac, podaci su sa oglasa na platformama za zapošljavanje, koji potvrđuju promenu potražnje za radnom snagom do koje je u Hrvatskoj došlo kako zbog jačanja sektora usluga, posebno turizma i ugostiteljstva, tako i zbog masovnog iseljavanja.

Prema oglasima, ovog se trenutka u Hrvatskoj traži više od 2.000 konobara. Potraga će se sigurno intenzivirati zbog turističke predsezone i sezone, piše Danica.hr. Najviše konobara, očekivano, traži se na obali, ali neobično je da je to zanimanje među najtraženijima i na severu.

Na širem području Koprivnice, Bjelovara, Čakovca i Varaždina traži se oko 100 konobarica i konobara, a plate koje se nude u širokom su rasponu. Zanimljiv je bio oglas u Koprivničkim Bregima, gde ne zapošljavaju one s fakultetom. Mogu imati samo osnovnu ili najviše višu školu.

Početna plata je 865 eura bruto. Na području Bjelovara, isto tako traže konobara sa završenom osnovnom školom, a nude mu početnu platu od 840 eura bruto. Dakle, minimalac. S druge strane, i jedan restoran na području Varaždina, tačnije u Vidovcu, takođe traži konobara ili konobaricu na neodređeno, a u obzir dolaze i penzioneri.

Nude platu između 1.200 i 1.300 eura neto. Odnosno, duplo veću nego onu u Bjelovaru. Primanja su očigledno i glavni razlog što sve više ugostitelja u Hrvatskoj za posao konobara angažuje strance.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:17
kako uštedeti novac
Izvor: Tiktok/lukasbattle
Izvor: Tiktok/lukasbattle

(MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Brundo

To nije nas problem.

Ranko

Toliko imam u Beogradu gde zivim u svom stanu.

Joker

@Ranko toliko mesecno zaradis da ali na ovu platu dodaj minimalno jos toliko ako ne i duplo. Od kad su presli na euro stranci mnogo bolje razumeju koliko da ostave baksis

special image