• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajatović: Nisam "zakucan" za direktorsko mesto

Izvor MONDO/Agencije

Dušan Bajatović izjavio je danas da nije "zakucan" za mesto generalnog direktora Srbijagasa.

Zato, kako kaže, neće biti uzbuđen ako se na konkurs za čelnika tog javnog preduzeća javi neko sa boljom radnom biografijom.

"Ja radim i u Južnom toku (direktor za Srbiju), iako sam međunarodno priznat ne znam da li je to problem ovde", rekao je Bajatović u izjavi novinarima, u pauzi konferencije o Južnom toku.

On je naglasio da je Srbijagas u prethodne četiri godine vodio socijalno odgovornu politiku, zbog čega je to javno preduzeće imalo i gubitke u poslovanju.

Prema njegovim rečima, Srbijagas ne kasni ni dana u realizaciji strateškog projekta kao što je Južni tok.

Bajatović najavio je danas da će do kraja ove godine biti završen deo restukturiranja tog javnog preduzeća koje će postati holding.

On je novinarima u pauzi konferencije o cevovodu "Južni tok" kazao da se niko u tom preduzeću ne protivi restrukturiranju i da će uskoro biti predstavljen plan koji će sadržati elemente koje je ranije predložilo Ministarstvo energetike.

Bajatović je istakao da će Srbijagas postati holding sa odvojenim delatnostima transporta i distribucije gasa.

"Cilj je da Srbijagas 'resetujemo', da ga 'vratimo na nulu', da bude holding uređen po trećem energetskom paketu EU i da bude investiciono sposobna kompanija u vlasništvu države", kazao je on.

Istakao je da će redosled restrukturiranja biti najpre finasijsko, da se - kako je rekao - "preduzeće finasijski očisti, da se napalte stari dugovi".

Srbijagas potražuje oko 700 miliona evra i nije realno da se svenaplati, tako da će taj nenaplativi deo postati javni dug, rekao je Bajatović.

On je rekao da će se do kraja godine Srbijagas "rešiti" "Agorživa" i "Azotare".

"To je realno, ali neće biti lako urediti odnose s Petrohemijom I MSK. Kada to rešimo, vraćamo se na osnovu delatnost, da Srbijagas bude energetska kompanija", kazao je Bajtović.

Na pitanje novinara da li ima informacije o eventualnoj rotaciji ministarstava koje vode SPS i SNS, Bajatović (SPS) je danas odgovorio da "nema pojma" i da je bolje da to pitanje postave Dačiću, Vučiću i eventualno Dinkiću.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kum

Daj savi fotelju

Genije

Ajde malo sjaši. Imaš 5 plata, a neko nema ni jednu. Evo ja sam fakultetski obrazovan, imam menadžerske sposobnosti, dobru logiku sistematiku, analtitiku, poznajem ekonomiju i rad sa dokumentacijom, pravni elementi su mi malo slabiji, ali kao i ti mogu da zaposlim savetnike, a i predpostavljam da firma ima minimum 3 pravnika tako da to neće biti problem. Ako ne uspem da vodim Srbija Gas bar isto kao i ti, vraćam sve plate. Javi se pa da probam jedno godinu dana!

Miljanche90Niš

Haha, nije ,,zakucan,, nego ,,zavaren,, za to mesto!

special image