• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toplane spremne za novu sezonu

Izvor Tanjug

Predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović izjavio je da je najveći deo toplana u zemlji spreman za predstojeću grejnu sezonu, ali i da je zabeleženo povećanje naplate potraživanja od potrošača.

"Remontni radovi su izvršeni u nivou od 97 do 100 procenata. Tehnička spremnost je gotovo maksimalna. Ono što je problem su ekonomsko-finansijski pokazatelji", rekao je Stojanović u Pirotu, gde je održana sednica UO Poslovnog udruženja toplana Srbije.

Prema njegovim rečima, u gotovo svim gradovima došlo je do povećanja procenta naplate, što je rezultat i Uredbe o minimalnim i maksimalnim cenama grejanja koju je donela Vlada Srbije, u kojoj je građanima jasno i transparentno prikazano kakvi su troškovi u proizvodnji, distribuciju i snabdevanju toplotnom energijom.

"Nakon te uredbe će svakako doći tarifni sistemi koji će do kraja definisati sve te troškove koji nastaju u proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom", rekao je Stojanović.

Tarifne sisteme primenjuje već nekoliko gradova u Srbiji, poput Subotice, Šapca, Bečeja, Bačke Palanke, Sombor, od ove godine kreće Pirot, Niš, Čačak i mnogi drugi.

Određeni gradovi određenim kategorijama naplaćuju prema isporučenoj toplotnoj energiji. Uglavnom se to dešava sa poslovnim korisnicima.

Prema njegovim rečima, ono što je značajno i preporuka je da se u narednom periodu prave reprogrami sa građanima.

"To je ujedno i preporuka resornog ministarstva. Nema razloga da se građanima ne izađe na taj način u susret i mislim da će to rezultirati još boljim procentima naplate potraživanja", kazao je Stojanović Tanjugu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image