• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radulović: Nema pritiska Vučića na moj rad

Izvor Tanjug

Ministar privrede Saša Radulović izjavio da nije bilo sukoba njega i Aleksadra Vučića.

Ministarstvo privrede se prilikom odluke o ukidanju SIEPA konsultovalo sa ostatkom vlade, izjavio je danas ministar prvirede Saša Radulović, i demantovao da je bilo sukoba po tom pitanju sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

Ministar je, na pitanje novinara, negirao da postoje pritisci Vučića ili drugih članova Vlade na lično njegov i rad ministarstva na čijem je čelu.

Radulović je podsetio da je Ministarstvo privrede predložilo u budžetu za 2014, koji je Vlada usvojila, ukidanje Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), i da su za agenciju predviđena sredstva samo za deo prvog kvartala.

Predviđeno je zatvaranje agencije nakon toga, i prelazak trenutno zaposlenih u ministarstvo, jer će, kako je rekao ministar, biti potrebni za dalji nastavak aktivnosti na promociji izvoza.

Govoreći o ostavci direktora SIEPA Božidara Laganina, Radulović je rekao da je Laganin "uskočio negde između", s obzirom da je Ministarstvo privrede, nakon podnošenja krivične prijave protiv Laganina, takođe podnelo zahtev za njegovo razrešenje.

Ministarstvo ima kandidata za novog direktora Siepa, naveo je Radulović, a konsultacije će uslediti, rekao je novinarima nakon otvaranja pete međunarodne konferencije Društva Srbije za odnose s javnošću "Telekom Srbija prilika 2013."

Na pitanje zašto "retko dolazi na sednice Vlade", rekao je da to zavisi od ostalih obaveza koje ima, kao i drugi ministri, a koje moraju da usklade sa sednicom.

Radulović je rekao da nije tačno da nije dostavio kompletnu imovinsku kartu, i da je to učinio kao i ostali članovi Vlade.

Naglasio je da se neistinite priče, klevete i podmetanja šire kao rezultat toga što su započete teške reforme, koje su dirnule u "osinje genezdo", jer ugrožavaju mnoge interese.

Radulović je poručio da će Ministarstvo nastaviti da radi svoj posao.

Dugovi Simpa nisu prepreka za prodaju kompanije

Radulović  je rekao i da potraživanja države prema Simpu neće biti prepreka za prodaju te kompanije i ocenio neprihvatljivim predlog rukovodstva firme o konvertovanju potraživanja u kapital.

"Ako postoji investitor, on može da uđe u postupak kupovine Simpa", kazao je Radulović novinarima nakon otvaranja pete međunarodne konferencije Društva Srbije za odnose s javnošću "Telekom Srbija prilika 2013".

On je istakao i da se mora utvrditi fer tržišna vrednost kapitala te kompanije, dodajući da je predlog rukovodstva Simpa o konvertovanju potraživanja u kapital - neprihvatljiv.

Taj predlog se odnosi na to da država konvertuje 60 miliona evra svojih potraživanja u 60 odsto kapitala Simpa, kazao je Radulović, dodajući da bi posle trebalo da neko kupi 100 odsto kapitala za 20 miliona evra.

Kako je ponovio, to neće biti moguće, i neodgovorno je prema poreskim obveznicima.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tuzna Srbija

Neka Radulovic objavi koliko je stecajnih postupaka vodio kao stecajni upravnik, koliko je njih zakljuceno i koliko je para zaradio (ili ce tek zaraditi) od istih, posto se toliko zalaze za red, ubrzavanje i transparentnost u stecaju. Nadam se da ce onda fanovi doticnog shvatiti o kakvom se strucnjaku radi.

special image