• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupele komunalne usluge u oktobru

Izvor Tanjug

Cene svih stambeno-komunalnih usluga za domaćinstva na nivou Republike povećane su u oktobru.

Najviše je poskupelo iznošenje smeća, 2,1 odsto, a najmanje centralno grejanje, za 0,1 odsto, pokazuje analiza Ministarstva trgovine.

U istom mesecu, cene vode i otpadne vode povećane su za po 1,4 odsto. Sva povećanja su, kako se navodi, iznad prosečnog opšteg rasta cena, izuzimajući povećanje cene centralnog grejanja.

Najveće poskupljenje komunalnih usluga registrovano je u Kraljevu, gde je cena vode povećana za 33,4 odsto, odvedene otpadne vode za 32,6 i iznošenja smeća za 36,8 procenata.

U Zaječaru je voda i odvedena otpadna voda poskupela za 7,2 i 7,1 odsto, respektivno, cena iznošenja smeća u Subotici je skočila za 9,2 odsto, a cene grejanja u Sremskoj Mitrovici i Pančevu za šest, odnosno za 4,4 odsto.

Posmatrano po gradovima, sva realizovana povećanja cena stambeno-komunalnih usluga, izuzimajući povećanje cene grejanja u Pančevu, odstupaju od projektovane inflacije, s tim što su najveća odstupanja zabeležena u Kraljevu, a najmanja u Sremskoj Mitrovici.

Cene javnog gradskog prevoza u oktobru su povećane u proseku za po 0,1 odsto, što je neznatno ispod prosečnog opšteg rasta cene.

Takva kretanja su efekat jedinog povećanja tih cena izvršenog u Subotici. Tako je cena prevoza u tom gradu povećana za 5,1 odsto, a cena pretplatne mesečne karte za 5,5 odsto.

Pri tome, oba navedena povećanja u tom gradu ne prelaze procenat projektovane inflacije, navodi se u analizi Ministarstva.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image