• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radulović: Otpori reformama dolaze i iz stranaka

Izvor Beta

Ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je danas da otpori reformama za koje se on zalaže dolaze i iz političkih stranaka.

"Otpori nephodnim reformama, koje podrazumevaju i promenu radnog zakonodavstva, dolaze sa više strana. Ima zavedenih kojima je rečeno nešto što nije istina, zatim ljudi se boje novog stanja za koje ne znaju kako će na njih uticati. Naglasniji protivnici su grupe čiji su interesi ugroženi, a deo otpora dolazi iz i političkih stranaka", rekao je Radulović u intervuju agenciji Beta.

On nije želeo da govori o tome da li otpora reformama ima i u strankama vladajuće koalicije.

"Imamo loš sistem gde postiji korupcija u državnim ogranima, privilegije u javnim preduzećima, reketi. Postoje paraziti koji sišu krv društva i zbog toga živimo loše", istakao je Radulović.

On je dodao da je najvažnije da se reformski zakoni usvajaju u Vladi.

"Sve dok se to dešava idemo u dobrom pravcu i postavljamo sistem na zdrave osnove. Za sada reforme privrednog ambijenta idu svojim tokom i sve dok je tako u Vladi postoji podrška tim reformama", istakao je Radulović.

Komentrišući današnju ostavku direktora Poreske uprave Ivana Simiča, ministar privrede je rekao da i ta služba mora da bude reformisana, jer ne radi dobro svoj posao.

"Poreska uprava traži velike promene i potrebno ih je sprovesti što pre jer od toga zavisi i realizaciji državnog budžeta", ocenio je Radulović.

Po njegovoj oceni, unutrašnja struktura Poreske uprave nije mnogo promenjena poslednjih godina, što nije krivica Simiča.

"Kritike na rad Poreske uprave su opravdane i to nije krivica Simiča. Dugotrajan je period nemara u toj službi, Simič je neke stvari pokrenuo, ali su potrebne veće i radikalnije promene", kazao je Radulović.

Borba protiv sive ekonomije, kako je dodao, nije samo posao Poreske uprave već i čitavog sistema inspekcija, a u osnovi te borbe je promena radnog zakonodavsta i smanjenje nameta na rad.

"I tu postoje veliki otpori, ali sa njima moramo da se izborimo", kazao je Radulović.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

macs

Izgleda da ministar pokusava da sto puta ponovi kako je na na putu da postavi privredu na zdrave noge. Mozda ako dovoljno puta ponovi, na kraju se i ostvari

xy

Ministre prvo bi trebalo promeniti Ustav RS zato što je stvorio uslove za disfunkcionalni rast uprave, pa tek onda smanjivati prava radnicima bilo u javnom bilo u privatnom sektoru.

ivan

Pogasite tolike stranke u drzavi,koje uzimaju velike pare od drzave,zavedi ministre red u skupstini gde pojedini ni ne dolaze na "posao" a primaju po 1000e platu,vozika se ko kako hoce sluzbenim kolima,ima po deset savetnika,sekretara,zamenika itd... Kad to sredite,onda udarite po mucenim radnicima u PRIVATNOM sektoru,jer su vec robovi,ne treba im gore

special image