• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić potpisao ugovore sa 17 opština

Izvor Tanjug

Ministar građevine Velimir Ilić potpisao ugovore vredne 124,9 miliona dinara sa predstavnicima 17 gradova i opština u Srbiji za izgradnju komunalne infrastrukture.

On je najavio kao prioritete u narednom periodu projekte za vodosnabdevanje, izbacivanje iz upotrebe vodovodnih azbestnih cevi i kanalizacionu mrežu.

"Nadam se da ćete novac iskoristiti za prave svrhe i brzo odraditi te poslove u skladu sa zakonom i pripisima", rekao je Ilić u Vladi Srbije gradonačelnicima i predsednicima opština.

Ugovore su dobili Kosjerić, Vlasotince, Kuršumlija, Valjevo, Gornji Milanovac, Malo Crniće, Priboj, Mionica, Ražanj, Leskovac, Kraljevo, Bačka Topola, Topola, Titel, Despotovac, Subotica i Prokuplje.

Ilić je istakao da Ministarstvo građevine nije dodeljivalo ugovore po političkoj pripadnosti niti zbog izbora, već kako bi se pomoglo rešavanje urgentnih problema u pojedinim opštinama i gradovima.

Vlada će se, prema njegovim rečima, založiti da obezbedi i dodatna sredstva kako bi sva mesta u Srbiji imala pijaću vodu, pošto u mnogim delovima zemlje dosta sela nema vodu.

Ministar građevine je pozvao opštine da bolje sarađuju međusobno, jer je u pojedinim mestima dovoljno da se napravi bolja organizacija vodosnabdevanja i izvedu manji radovi.

Dešava se, kako je primetio, da pojedina mesta i sela imaju problem sa viškom vode, "dok susedna sela iz druge opštine nemaju stabilno vodosnabdevanje, što je besmisleno".

Ovo je 21. vek i moramo svuda da imamo pijaću vodu, poručio je Ilić.

Naglašavajući da treba da se reši i kanalizaciona mreža, on je kazao da je bio zapanjen kada je video da "u gradovima, kao i u Beogradu, kanalizacioni vod ide potpuno otvoren kroz naselje, i ljudi tamo ne mogu da žive od smrada".

Ilić je pozvao opštine da ne odugovlače sa realizacijom projekata za koje su dobile novac, kao i da pripreme projekte za rekonstrukciju objekata u cilju podizanja energetske efikasnosti.

Na poslovima energetske efikasnosti, dodao je, u narednom periodu biće angažovano više od 50.000 radnika u Srbiji.

Ilić je kazao da bi su međunarodni partneri Srbije zainteresovani i za urbanu regeneraciju odnosno obnovu starih objekata i delova gradova i da bi i za to trebalo da pripreme projekte.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

laura

Boga pitaj sta je Ilic potpisao i sa kim

special image