JOŠ JEDNA VELIKA KOMPANIJA OTPUŠTA SVOJE RADNIKE! BEZ POSLA OSTAJE OKO 1.500 LJUDI: Zabeležen veliki gubitak

"Spotifaj" će otpustiti 17 odsto svojih radnika.

MONDO/Stefan Stojanović

"Spotifaj" će otpustiti 17 odsto svojih radnika na celom svetu kako bi se smanjili troškovi, kako se navodi iz ove švedske kompanije. 

Izvršni direktor "Spotifaja" Daniel Ek rekao je danas u poruci zaposlenima na blogu kompanije da se radna mesta ukidaju u okviru "strateške preorijentacije" te firme, prenosi AP. Nije precizirano koliko će tačno radnika ostati bez posla, ali je portparol ove kompanije potvrdio da je reč o oko 1.500 ljudi.

Spotifaj je koristio jeftino finansiranje za proširenje poslovanja i "značajno uložio" u zaposlene, sadržaj i marketing 2020. i 2021. godine, ali sada ima probleme zbog toga što banke povećavaju kamatne stope, navodi se u Ekovoj objavi na blogu firme.

Stokholmski Spotifaj zabeležio je neto gubitak od 462 miliona evra u prvih devet meseci ove godine. Spotifaj je u januaru objavila da otpušta šest odsto svog osoblja, a u junu je smanjila broj zaposlenih za još dva odsto, odnosno za oko 200 radnika, tako da je sada pokrenula treći krug otpuštanja u 2023. godini.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO  Kurir televiija

(MONDO/I.V.)