Ekonomija

NOVO DEDINJE KRAJ BEOGRADA! Raste pomama za ovim kućama, a SKAČE i cena - jedna košta skoro pola miliona evra!

Autor Nevena Davidović

Velika pomama za kućama na Avali.

Izvor: Halo Oglasi/Mondo/Uroš Arsić

U poslednje vreme Avala postaje sve traženija destinacija među kupcima nekretnina. Zbog svoje lokacije postala je utočište za one koji žele da pobegnu od gradske buke i gužve. Dobra povezanost sa javnim prevozom, blizina pretonici i prelepa priroda čine da parče zemlje na ovoj planini vredi sve više.

Avala je širi pojam, pa tako variraju i cene kuća. Ipak, podno te planine izgrađene su kuće vredne kao dobri stanovi ili kuće u Beogradu.

Na jednom od sajtova za oglašavanje nekretnina objavljen je oglas u kom se navodi da se prodaje vila blizu Avale sa unutrašnjim bazenom. Reč je objektu od 337 metara kvadratnih smešten na placu od 4 ara. Kako se navodi u opisu oglasa, vila se nalazi na izuzetno mirnoj lokaciji sa divnim pogledom.

Izvor: Halo Oglasi/screenshot

Kuća se prodaje u trenutnom stanju. Poseduje i unutrašnji bazen dimenzija 8m x 4m x 1,8m. Objekat poseduje dva priključka za struju i jedan priključak za vodu. Postoji i prostor koji još nije završen. Cena ove vile je 270.000 evra.

Još jedan oglas objavljen je na ovom sajtu, a reč je o vili na Trešnji. Kako navodi oglašivač radi se o hitnoj prodaji. Reč o objektu od 204 metara kvadratnih koji poseduje podno grejanje. Vila je smeštena na placu od 31,81 ar. Prodavac navodi da poseduje i bazen, saunu i letnjikovac. Glavna kuća se sastoji od podruma i prizemlja, dok kuća za goste funkcioniše kao apartman. Objekat je opremljen sistemom video nadzora. Na imanju postoji i voćnjak sa 40 stabala različitog voća. Cena imanja sa svim objektima iznosi 399.000 evra.

Izvor: halo nekretnine/screensot

Nedavno smo pisali o luks vili koja se prodaje u opštini Savski venac, na Dedinju. Zdanje od hiljadu kvadrata prodaje se po ceni od neverovatnih 3.399.999 evra. U oglasu koji se pojavio i na društvenim mrežama navodi se da ova prelepa vila u mirnom kraju Dedinja građena je po nacrtima američkog arihtekte. 

Vila ima tri nivoa i potkrovlje, 15 soba od čega je pet spavaćih, šest kupatila, dva fiajea i garažu od čitavih 90 kvadrata. Vila poseduje i lift i opremljena je nameštajem iz inostranstva.

Velika je potražnja i za kućama na jednoj od omiljenih planina naših turista. Nedavno je jedan oglas pobrojao velike simpatije korisnika društvenih mreža, a radi se o kući sa tri apartmana na Kopaoniku. Zanimljivo je to što prihvata stan u Kragujevcu ili vozilo u vrednosti do 50.000 evra, a ostatak da bude isplaćen u kešu. Njegova kuća ima tri sprata, tri nezavisna apartmana, plac koji se prostire na četiri ara i cela kuća košta 250.000 evra. Kuća se nalazi do samog puta, preko puta poznatog hotela. Grejanje je etažno (radijatorsko), podno i pomoću kamina.

BONUS VIDEO:

(MONDO/N.D.)