Pokret Kreni-promeni odlučio je da napusti Skupštinu grada Beograda i Skupštinu opštine Novi Beograd, rekao je Savo Manojlović, nosilac liste ovog pokreta na upravo održanim lokalnim izborima.

"Zbog izbornih malverzacija odbijamo da učestvujemo na ovaj način u potpunom kršenju Ustava i demokratije", rekao je Manojlović na konferenciji za medije ispred Skupštine grada.

Nije dobio podršku opozicije

Delovanja lidera pokreta Kreni-promeni" izazvala su različita reagovanja unutar opozicije. Dok je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac poručio da je spreman da se odrekne mandata zbog odbrane izborne volje, drugi su mislili da je poziv preuranjen.

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde poručila je da je "naknadna pamet nanela puno štete građanima" kao i da je Manojlović tri dana nakon izbora tražio da se brani rezultat samo nekoliko opština.

"Smatramo i da opozicija ultimatume treba da postavlja političkom protivniku Vučiću, a ne opozicija opoziciji, kao i da opozicione organizacije treba međusobno direktno da razgovaraju, a ne preko medija", navela je Marinika Tepić, sa čijim je stavom saglasan i poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

Sa inicijativom nije složan ni doktor Dragan Milić, koji je sa svojom istoimenom grupom građana učestvovao na lokalnim izborima u Nišu, poručivši da "taj put ne vodi nigde" i zamolio "Beograd da pusti opoziciju u Nišu da donese samostalnu odluku o daljim koracima".

(Mondo.rs)