Svet

DEVOJČICA (13) PRIJAVILA GRUPNO SILOVANJE, PA JU JE NAPASTVOVAO I POLICAJAC: Cela zemlja na nogama - ovako više ne može!

Autor Tamara Sekulović

Policija u Indiji uhapsila je policajca optuženog za silovanje devojčice (13) koja je otišla u policijsku stanicu da prijavi slučaj grupnog silovanja.

Izvor: YouTube/Printscreen/aapke Facts/Ilustracija

Policajac je uhapšen u Indiji pod optužbom da je silovao 13-godišnju devojčicu koja je otišla u njegovu stanicu da prijavi da je grupno silovana. Incident se dogodio u okrugu Lalitpur, u severnoj državi Utar Pradeš, prenosi "Dojče vele".

U svojoj žalbi, tinejdžerka je rekla da su je prošlog meseca tokom nekoliko dana grupno silovala četiri muškarca. Uspela je da pobegne i prošle nedelje je otišla u policijsku stanicu, gde je rekla da ju je ponovo silovao glavni službenik stanice.

"Posle grupnog silovanja, ona je navela da ju je silovao i nadležni u policijskoj stanici. U izveštaju celog slučaja se navode imena šest osoba", rekao je medijima Nikhil Pathak, nadzornik policije u Lalitpuru.

On je rekao da su formirane ekipe za hapšenje svih optuženih, a 29 službenika koji su bili prisutni u policijskoj stanici u vreme navodnog napada suspendovano je sa dužnosti. Tinejdžerka se nalazi na lečenju u okružnoj bolnici, rekli su zvaničnici.

Prema izveštajima lokalnih medija, devojčica pripada zajednici Dalit - najnižem stepenu hinduističkog kastinskog sistema, koji su često ugnjetavani i zlostavljani od strane ljudi viših kasta.

Incident je izazvao pometnju u zemlji gde je žena silovana u proseku svakih 18 minuta. "Ako policijske stanice nisu bezbedne za žene, gde će onda da idu da se žale? Da li je vlada (Utar Pradeša) ozbiljno razmišljala o povećanju angažovanja žena službenica u policijskim stanicama kako bi one bile bezbedne za žene?", napisala je na Tviteru Prijanka Gandhi Vadra, visoki član opozicione Kongresne stranke.

Prema najnovijim podacima o kriminalu u Indiji, skoro 32.000 silovanja ili pokušaja silovanja prijavljeno je u zemlji u 2020. godini, a smatra se da još mnogo njih nije prijavljeno.

(Mondo)