MONDO/Lana Stošić
Najlakši način je, naravno, da isečete slaninu na tanje kriške i stavite ih u tiganj da se prže. Ali, ako samo to uradite, najveće su šanse da ćete dobiti žilave, smežurane vrlo masne komade.
Evo saveta profesionalnih kuvara kako da to izbegnete, a sve što vam je potrebno je malo vode.
Kad slaninu stavite na tiganj, zalijte je vodom. Ona će sprečiti prskanje masnoće svuda unaokolo, a slanina će biti hrskavija i ukusnija. Ali, ne preterujte sa količinom, voda treba tek da prekrije dno tave.
Tiganj treba da bude dobro zagrejan, naravno.
Ako spremate veću količinu, najjednosavnije je da tanke kriške slanine stavite u tepsiju, pečete ih dvadesetak minuta u rerni na 200 stepeni.
Evo još jednog recepta sa slaninicom:
Crvena zvezda srušila Barselonu usred Katalonije: Kevin Panter predao crveno-belima pobedu na tacni!
Velika pobeda Partizana u Areni: "Zapalio" se Vašington i srušio Fenerbahče!
"Dajte dokaze za krađu, pa idemo zajedno u policiju i tužilaštvo": Direktor ABA lige o pritužbama na suđenje
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
Adem Ljajić se vraća u Partizan! Crno-beli spremaju velike promene ove zime