Isprobajte ovaj recept za domaći pesto sa pečenim slanim bademima.
Sastojci:
¼ šolje maslinovog ulja
Jedan manji crni luk, isečen na kolutove
Kašičica soli
450 grama testenine koju volite (trebalo bi da bude šira i kraća, da se sos zadrži)
1¼ šolje sitno seckanog svežeg peršuna
¾ šolje sitno rendanog parmezana
½ šolje pečenih slanih badema
Jedna i po kašičica sitno rendane kore limuna
Dve supene kašike sveže ceđenog soka od limuna
Jedan čen belog luka, sitno iseckan
Priprema:
Ulje zagrejte na srednju temperaturu pa ispržite kolutove luka, dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Luk izvadite, stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće, i malo posolite.
Ulje prespite u manju činijicu, i dodajte još malo maslinovog ulja.
Pastu skuvajte prema uputstvima sa kutije, u slanoj vodi. Jednu šolju vode u kojoj se kuvala sačuvajte.
U blender stavite peršun, parmezan, bademe, koricu limuna, sok od limuna i beli luk, i blendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte ulje, malo više od polovine šolje vode u kojoj se kuvala testenina i još malo soli, i blendirajte dok se ne ujednači. Ukoliko je sos previše gust, dodajte još malo vode od kuvanja paste.
U većoj činiji pomešajte testeninu i pesto sos, stavite odozgo pržene kolutiće luka u služite toplo.
Partizan izgubio u Istanbulu, crno-beli na 2-5: Fenerbahče ostavio crno-bele bez šansi
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola