Predstavljamo vam recept za punjenu piletinu, sa spanaćem, belim lukom i fetom. Ovaj recept inače može da se pripremi u tiganju, ili na roštilju, ali smo mi odabrali laku verziju koja ide u rernu, pa je recept super i za početnike.

Sastojci:

Dva pileća filea

100 grama spanaća

150 grama feta sira

Čen belog luka

Maslinovo ulje

100 grama prezli

50 grama maslaca

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pileći file posolite i pobiberite, zatim oštrim nožem zarežite tako da napravite "džep" u koji ćete stavljati nadev.

U tiganju, na malo maslinovog ulja zagrejte iseckani beli luk i spanać, tek toliko da spanać uvene. Ocedite ga od tečnosti koju je otpustio, i pomešajte sa izmrvljenim feta sirom.

Filujte piletinu dobijenom mešavinom, i po potrebi probodite čačkalicom da se ne bi otvarala u toku pečenja. Pažljivo uvaljajte u prezle, poređajte u pleh i prelijte rastopljenim maslacem. Pecite 25 minuta i poslužite toplo uz salatu po izboru.

Kako vi filujete piletinu? Recite nam u komentarima!