![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Predstavljamo vam recept za punjenu piletinu, sa spanaćem, belim lukom i fetom. Ovaj recept inače može da se pripremi u tiganju, ili na roštilju, ali smo mi odabrali laku verziju koja ide u rernu, pa je recept super i za početnike.
Sastojci:
Dva pileća filea
100 grama spanaća
150 grama feta sira
Čen belog luka
Maslinovo ulje
100 grama prezli
50 grama maslaca
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pileći file posolite i pobiberite, zatim oštrim nožem zarežite tako da napravite "džep" u koji ćete stavljati nadev.
U tiganju, na malo maslinovog ulja zagrejte iseckani beli luk i spanać, tek toliko da spanać uvene. Ocedite ga od tečnosti koju je otpustio, i pomešajte sa izmrvljenim feta sirom.
Filujte piletinu dobijenom mešavinom, i po potrebi probodite čačkalicom da se ne bi otvarala u toku pečenja. Pažljivo uvaljajte u prezle, poređajte u pleh i prelijte rastopljenim maslacem. Pecite 25 minuta i poslužite toplo uz salatu po izboru.
Kako vi filujete piletinu? Recite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću