Predstavljamo vam jednostavni recept za mariniranu piletinu, za one koji vole pikantno! Meso samo marinirate i stavite u rernu, pa je recept pogodan i za potpune početnike u kuhinji.

Sastojci:

Četiri pileća bataka

Pola šolje senfa

Četiri kašike smeđeg šećera

Decilitar vinskog sirćeta

Jedan crni luk

Četiri čena belog luka

Tucana ljuta paprika

Ulje

So, biber

Priprema:

Meso zarežite nekoliko puta unakrsno, do kosti. U činiji umutite senf, smeđi šećer, sirće, so, biber i prstohvat ljute paprike, dodajte sitno seckani beli luk. Meso stavite u marinadu i dobro izmešajte, tako da utrljate začine u zareze. Ostavite pokriveno u frižideru najmanje sat vremena.

Zagrejte rernu na 220 stepeni, pleh prelijte sa malo ulja, i na dno poređajte crni luk isečen na kolutove. Meso položite na luk, tako da ne dodiruje dno pleha, po želji pospite sa još malo soli i ljute paprike. Pecite u rerni oko 35-40 minuta, dok meso ne bude gotovo a kožica postane hrskava.

Poslužite uz krompiriće ili salatu po izboru.

Kako vi pripremate batake? Recite nam u komentarima, a ovde pogledajte i recept za najukusnije pileće zalogajčiće!