Isprobajte ovaj jednostavan recept za bruskete sa belim mesom.

Sastojci:

Tri čena belog luka

Tri kašike maslinovog ulja

Soli i bibera po ukusu

Dva pileća bela mesa bez kosti

Dva veća paradajza, oprana i iseckana na kockice

Manja glavica luka, sitno iseckana

Svež bosiljak, sitno iseckan

Dve kašičice crvenog vinskog sirćeta

Hleb od integralnih žitarica

Priprema:

U činiji pomešajte dva čena sitno seckanog belog luka, kašiku maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu i utrljajte u pileće belo meso.

U drugoj činiji pomešajte paradajz isečen na kockice, crni luk, bosilja, sirće, kašiku maslinovog ulja, dodajte soli i bibera po ukusu.

Pileće belo meso ispecite na roštilju ili u tiganju na srednjoj vatri, kad bude pečeno ostavite desetak minuta da se malo ohladi.

Hleb isecite na kriške, istrljajte svaku presečenim čenom belog luka, sipajte na svako parče malo maslinovog ulja i stavite u rernu. Kad hleb poprimi zlatnožutu boju, izvadite iz rerne, stavite preko paradajz sa bosiljkom, i pileće belo meso isečeno na tanke šnite.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu piletine? Pišite nam!