![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Piletina može da se spremi na nebrojeno načina, a evo jednog sjajnog i lakog.
Sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
10-12 čeri paradajza
Oko kilogram pilećeg mesa
Pola šolje balzamiko sirćeta
450 grama mocarela sira
Nekoliko listova svežeg bosiljka
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U pleh sipajte kašiku maslinovog ulja, pa prstima ili četkicom razmažite po celom plehu. Pospite malo bibera i soli, pa dodajte čeri paradajz isečen na polovine i protresite pleh kako bi se paradajz uvaljao u ulje, so i biber.
Piletinu poređajte po sredini pleha, a paradajz pomerite sa strane. Preko mesa prelijte preostalu kašiku maslinovog ulja i pecite dok paradajz ne postane mekan i ne počne da puca, oko 20-25 minuta.
U međuvremenu, u manji tiganj sipajte balzamiko sirće i ostavite da provri na vatri srednje jačine. Smanjite vatru i ostvite da se krčka dok se količina sirćeta duplo ne smanji i ne postane gust, oko sedam-osam minuta.
Izvadite pleh iz rerne, odozgo stavite malo mocarela sira i pecite još 5-7 minuta, da se sir istopi.
Preko piletine i paradajza stavite listiće bosiljka i prelijte zgusnutim balzamiko sirćetom.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću