Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne pileće batake sa krompirom u kremastom sosu od pečuraka.
Sastojci:
Četiri bataka sa karabatacima
300 grama krompira, opranog, očišćenog i isečenog na četvrtine
200 grama šampinjona, opranih, očišćenih i isečenih na polovine
Dve kašike maslinovog ulja
Kašika suvog začina za piletinu
Za sos
Dve kašike putera
Dve kašike brašna
Dva čena belog luka, sitno iseckana
Dve šolje mleka
40 grama rendanog parmezana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Pomešajte krompir, pečurke, maslinovo ulje i posolite.
U meso utrljajte suvi začin za piletinu.
Za sos, istopite puter na srednjoj vatri i dodajte brašno, mešajte dok se ne napravi gusta, glatka smesa, zatim polako dosipajte mleko, mešajući sve vreme.
Kad sos počne da ključa, dodajte beli luk i rendani parmezan, mešajući sve vreme, dok se ne zgusne.
U pleh stavite papir za pečenje, pa stavite krompir sa pečurkama, prelijte ga polovinom sosa, pa odozgo stavite meso. Dodajte i preostalu polovinu sosa i pecite dok ne bude gotovo, između 50 i 60 minuta.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!