Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne pileće batake sa krompirom u kremastom sosu od pečuraka.

Sastojci:

Četiri bataka sa karabatacima

300 grama krompira, opranog, očišćenog i isečenog na četvrtine

200 grama šampinjona, opranih, očišćenih i isečenih na polovine

Dve kašike maslinovog ulja

Kašika suvog začina za piletinu

Za sos

Dve kašike putera

Dve kašike brašna

Dva čena belog luka, sitno iseckana

Dve šolje mleka

40 grama rendanog parmezana

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Pomešajte krompir, pečurke, maslinovo ulje i posolite.

U meso utrljajte suvi začin za piletinu.

Za sos, istopite puter na srednjoj vatri i dodajte brašno, mešajte dok se ne napravi gusta, glatka smesa, zatim polako dosipajte mleko, mešajući sve vreme.

Kad sos počne da ključa, dodajte beli luk i rendani parmezan, mešajući sve vreme, dok se ne zgusne.

U pleh stavite papir za pečenje, pa stavite krompir sa pečurkama, prelijte ga polovinom sosa, pa odozgo stavite meso. Dodajte i preostalu polovinu sosa i pecite dok ne bude gotovo, između 50 i 60 minuta.