Ako volite aromatičnu hranu, predlažemo vam da napravite ovaj jednostavni indijski kari sa piletinom.
Recept je pogodan i za početnike jer se lako priprema i lako pamti.
Sastojci:
400 grama pilećeg filea
Glavica luka
Dva čena belog luka
Kari u prahu
Crni biber
Konzerva paradajza pelata
Pavlaka za kuvanje
Priprema:
Piletinu isecite na kockice i propržite u tiganju dok lepo ne porumeni, pa joj dodajte seckani crni i beli luk. Začinite sa dve kašike karija, propržite "na suvo" jedan minut, zatim dodajte paradajz iz konzerve i krčkajte pet minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje po želji, tako da sos bude blag ali da zadrži narandžastu boju. Dobro začinite crnim biberom i poslužite uz kuvani pirinač.
Volite li indijsku hranu? Recite nam u komentarima!
"Dok sam živ, plakaću za njima": Goran Vesić kroz suze objasnio zašto podnosi ostavku (Video)
Zvezda od dominacije do problema u Pioniru: Trojkaška rapsodija, drama i pobeda u derbiju kola!
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Dominacija Partizana u Železniku: Ubedljiva pobeda za 7-0, razigrao se i Vašington
Goran Vesić podnosi ostavku!