Ako volite aromatičnu hranu, predlažemo vam da napravite ovaj jednostavni indijski kari sa piletinom.

Recept je pogodan i za početnike jer se lako priprema i lako pamti.

Sastojci:

400 grama pilećeg filea

Glavica luka

Dva čena belog luka

Kari u prahu

Crni biber

Konzerva paradajza pelata

Pavlaka za kuvanje

Priprema:

Piletinu isecite na kockice i propržite u tiganju dok lepo ne porumeni, pa joj dodajte seckani crni i beli luk. Začinite sa dve kašike karija, propržite "na suvo" jedan minut, zatim dodajte paradajz iz konzerve i krčkajte pet minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje po želji, tako da sos bude blag ali da zadrži narandžastu boju. Dobro začinite crnim biberom i poslužite uz kuvani pirinač.

Volite li indijsku hranu? Recite nam u komentarima!