Ako volite aromatičnu hranu, predlažemo vam da napravite ovaj jednostavni indijski kari sa piletinom.
Recept je pogodan i za početnike jer se lako priprema i lako pamti.
Sastojci:
400 grama pilećeg filea
Glavica luka
Dva čena belog luka
Kari u prahu
Crni biber
Konzerva paradajza pelata
Pavlaka za kuvanje
Priprema:
Piletinu isecite na kockice i propržite u tiganju dok lepo ne porumeni, pa joj dodajte seckani crni i beli luk. Začinite sa dve kašike karija, propržite "na suvo" jedan minut, zatim dodajte paradajz iz konzerve i krčkajte pet minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje po želji, tako da sos bude blag ali da zadrži narandžastu boju. Dobro začinite crnim biberom i poslužite uz kuvani pirinač.
Volite li indijsku hranu? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!