Potrebna vam je ideja za ručak? Pripremite ovu piletinu sa povrćem i kremastim sosom!

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Četiri pileća filea

So i biber po ukusu

Kašičica suvog origana

40 grama putera

Tri čena belog luka

Šolja i po čeri paradajza (iseći na polovine)

Tri šolje spanaća

Pola šolje pavlake za kuvanje

¼ šolje rendanog parmezana

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje, piletinu posolite, dodajte malo bibera i origano, pa propržite oko pet do osam minuta sa svake strane. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.

U istom tiganju, na vatri srednje jačine, istopite puter. Dodajte beli luk i propržite oko minut, a zatim i čeri paradajz, malo soli i bibera. Krčkajte dok paradajz ne počne da puca, zatim dodajte spanać – ostavite na vatri sve dok spanać ne bude gotov.

U to dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, pa ostavite da provri. Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko tri minuta, pa u to zatim vratite i piletinu i krčkajte još pet do sedam minuta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!