Ako volite testeninu, predlažemo vam da spremite ovaj jednostavni sos sa patlidžanom i paradajzom.
Sastojci su lako dostupni i pristupačni, a ukus je pravi italijanski!
Sastojci:
400 grama suve testenine
Jedan veći patlidžan
Dva čena belog luka
Konzerva paradajza pelata
Sušeni origano
So, biber
Maslinovo ulje
Parmezan
Priprema:
Patlidžan operite i isecite na kockice, ne morate ga ljuštiti. Na maslinovom ulju propržite kockice patlidžana i seckani beli luk.
Testeninu obarite u ključaloj, posoljenoj vodi po uputstvu s pakovanja.
Povrću dodajte pelat, začinite origanom, solju i biberom i krčkajte sos dok patlidžan ne postane mek.
Izmešajte i servirajte toplo, posuto parmezanom.
Kako vi pripremate sos za testeninu? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba