Piletina može da se spremi na toliko načina, a ovaj je sjajan - probajte i uverite se i sami!

Sastojci:

Četiri pileća filea

So i biber po ukusu

Tri čena belog luka

Šaka seckanog peršuna

Dve kašike svežeg timijana

Osam listića bosiljka

Osam kašika putera

Pola šolje brašna

Tri kašike maslinovog ulja

Šolja belog vina

Osam kriški limuna plus malo soka od limuna

Priprema:

Svaki pileći file presecite na polovine tako da ga istanjite. Zatim "glatku" stranu mesa (ne onu koju ste sekli) okrenite na dole, a odozgo pospit malo soli i bibera. Zatim beli luk i začinsko bilje podelite na osam delova, pa nanesite pomalo na svih osam parčića mesa.

Svaku od osam kašika butera oblikujte rukama u valjak, pa stavite na parče mesa i zatim ga urolajte što čvršće možete – a možete i da ih probodete čačkalicom.

Uvaljajte meso u brašno, pa ostavite oko pola sata u frižider, i izvadite ih oko pola sata pre prženja.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri srednje jačine, pa ispržite meso dok sa svih strana bude braonkasto.

Zatim u isti tiganj sipajte vino i brašno, ostavite da se krčka dok ne dobije braonkastu boju – probajte sos, pa zatim po želji dodajte malo limunovog soka.

Rolnice mesa stavite na tanjir, pa odozgo prelijte sos i poslužite uz krišku limuna.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!