Ako želite da jaja budu penasta poput oblaka i da se bukvalno tope u ustima, veoma je bitmno kako ih mutite. Iskusne domaćice kažu da žicu za mućenje (ne viljušku) koristite što energičnije, kako bi jajaj bila što vazdušastija. 

Drugi profesionalni savet je da isključite ringlu pre nego što je kajgana sasvim gotova. Ovako ćete sprečiti jaja da se prekuvaju i postanu tvrda na dnu...

Važno je i da znate da se jaja peku i kada ih prenesete na tanjir. Ovaj fenomen se zove "rezidualno" kuvanje, pa je poželjno da kajgana bude malo mekša pre nego što je istresete iz tiganja, jer će savršinu "čvrstoću" postići malo kasnije...

Sastojci:

8 jaja

1/2 šolje punomasnog mleka

2 kašike putera 

soli po ukusu

sveže mlevenog bibera po ukusu 

Priprema:

Razbiti jaja u staklenu posudu i mutiti ih žicom dok ne postanu penastai postanu bledožuta. Zagrejati tiganj na srednje jakoj vatri, pa dodati puter i sačekati da se rastopi. U jaja dodati mleko i začinite solju i biberom. Energično mutiti žicom još kratko. U vreli puter sipati jaja i nežno ih špatulom gurati od ivice ka sredini tiganja. Dok je sredina kajgane još uvek "meka" isklučiti vatri u još malo nežno promešati. Istresti u topao tanjir.