Ako želite da jaja budu penasta poput oblaka i da se bukvalno tope u ustima, veoma je bitmno kako ih mutite. Iskusne domaćice kažu da žicu za mućenje (ne viljušku) koristite što energičnije, kako bi jajaj bila što vazdušastija.
Drugi profesionalni savet je da isključite ringlu pre nego što je kajgana sasvim gotova. Ovako ćete sprečiti jaja da se prekuvaju i postanu tvrda na dnu...
Važno je i da znate da se jaja peku i kada ih prenesete na tanjir. Ovaj fenomen se zove "rezidualno" kuvanje, pa je poželjno da kajgana bude malo mekša pre nego što je istresete iz tiganja, jer će savršinu "čvrstoću" postići malo kasnije...
Sastojci:
8 jaja
1/2 šolje punomasnog mleka
2 kašike putera
soli po ukusu
sveže mlevenog bibera po ukusu
Priprema:
Razbiti jaja u staklenu posudu i mutiti ih žicom dok ne postanu penastai postanu bledožuta. Zagrejati tiganj na srednje jakoj vatri, pa dodati puter i sačekati da se rastopi. U jaja dodati mleko i začinite solju i biberom. Energično mutiti žicom još kratko. U vreli puter sipati jaja i nežno ih špatulom gurati od ivice ka sredini tiganja. Dok je sredina kajgane još uvek "meka" isklučiti vatri u još malo nežno promešati. Istresti u topao tanjir.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti