Mirisne i ukusne njoke, obožavaćete ovaj recept!
Ako volite njoke, predlažemo vam ovaj recept koji je Italiji pravi klasik.
Obarene njoke pomešaju se sa sosom od paradajza i maslina, i zapeku u rerni sa narendanim sirom.
Sastojci:
400 grama njoka
Konzerva paradajza pelata
100 grama crnih maslina
Dva čena belog luka
Suvi origano
Suvi bosiljak
So, biber
Maslinovo ulje
150 grama sira
Priprema:
Obarite njoke u posoljenoj, ključaloj vodi. Na maslinovom ulju izdinstajte sitno seckani beli luk, dodajte pelat i još 200 mililitara vode. Pustite da krčka desetak minuta, začinite sušenim začinima, solju i biberom i pred kraj dodajte masline.
Izmešajte njoke sa sosom, stavite u posudu za pečenje i narendajte sir po vrhu jela. Pecite dok sir ne dobije lepu zlatnu boju i istopi se.
Kako vi pripremate njoke? Recite nam u komentarima!