Ako volite grčku kuhinju i volite piletinu, ovo je pravi recept za vas!
Sastojci:
Četiri pileća filea
160 grama crvene paprike
40 grama feta sira
75 grama kuskusa
Kašika sveže seckanog peršuna
Jedna manja tikvica
Glavica crvenog luka
Kašičica bibera
Jedan limun
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a u međuvremenu, operite papriku i tikvicu, pa ih isecite na kockice. Papriku, tikvicu i crveni luk pomešajte sa pola kašičice bibera i kašikom maslinovog ulja, stavite u pleh i pecite oko 15-20 minuta.
U međuvremenu, na pileće maso stavite pola kašičice bibera i posolite po ukusu, pa propržite u tiganju sa prethodno zagrejanom kašikom maslinovog ulja. Tako proprženu piletinu stavite u pleh sa povrćem, pa pecite oko 12-14 minuta.
Dok se piletina peče, stavite šolju vode da proključa. Narendajte koru limuna, iscedite polovinu limuna, a drugu polovinu isecite na kriške. U posudi pomešajte kuskus i rendanu koru limuna, pa u to dodajte 2/3 šolje ključale vode i ostavite da odstoji oko pet-šest minuta, dok ne upije vodu.
Kada je kuskus spreman, pomešajte ga sa pečenim povrćem, dodajte peršun, pola kašike limunovog soka i pola kašike maslinovog ulja, pa dodajte soli po želji.
Isecite piletinu na komade željene veličine, pa u tanjir sipajte malo kuskusa sa povrćem, komad mesa i malo fete, a odozgo iscedite jednu krišku limuna.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu