Ovo je brz recept, veoma pogodan i za početnike jer ne zahteva komplikovane tehnike pripreme.

Savetujemo da uzmete kisele jabuke i da ih ne ljuštite, već ih samo dobro operite i odstranite im jezgro.

Sastojci:

Četiri zelene jabuke

Kašičica cimeta

Sok polovine limuna

Šolja smeđeg šećera

Pola šolje maslaca

Pola šolje brašna

Šolja ovsenih pahuljica

Kašičica soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U šerpi izmešajte jabuke isečene na režnjeve, dve kašike šećera, sok limuna i cimet. Po potrebi, dodajte kašiku ili dve vode, i dinstajte desetak minuta.

U činiji pomešajte brašno, ostatak šećera i so, zatim dodajte kockice maslaca i gnječite dok ne dobijete krupne "mrvice". Dodajte ovsene pahuljice i dobro izmešajte.

Jabuke stavite na dno posude za pečenje, preko njih pospite "mrvice" i pecite dok jabuke ne počnu da krčkaju, a vrh kolača se zlatno zapeče. Ostavite da se ohladi desetak minuta i servirajte, po želji, uz kuglu sladoleda od vanile.

Koji je vaš omiljeni desert s jabukama? Recite nam u komentarima!