Američke palačinke su znatno deblje od onih kakve mi inače pravimo, ali ih to ne čini manje ukusnim. Evo sjajnog recepta koji možete da probate, a pritom je i bez brašna.

Sastojci:

115 grama pirea od bundeve

Dve jaja

Kašičica ekstrakta vanile (opciono)

Kašika putera od kikirikija

Pola kašičice praška za pecivo

Pola kašičice cimeta

¼ kašičice mlevenog đumbira

Priprema:

Umutite jaja sa pireom od bundeve i ekstraktom vanile. U odvojenoj posudi umutite puter od kikirikija sa praškom za pecivo, cimetom i đumbirom, pa zatim spojite sa pireom od bundeve i sve još malo umutite.

Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine i pecite palačinke dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.

Jedite ih sa medom ili nekim drugim prelivom po želji.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!