Pripremite ovaj ukusni kolač sa jabukama i medom koji će obradovati celu porodicu.
Sastojci:
Dva jaja
75 grama belog šećera
75 grama smeđeg šećera
125 mililitara ulja
225 grama meda
375 grama brašna
Dve kašičice praška za pecivo
Pola kašičice sode bikarbone
Kašičica mlevenog cimeta
Pola kašičice mlevenog đumbira
¼ kašičice mlevenog karanfilića
Tri crvene jabuke
Kašika limunovog soka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite jaja sa belim i smeđim šećerom, dok ne postanu penasta, pa dodajte ulje i 200 grama meda.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir i karanfilić, pa to spojite sa prethodnom mešavinom, i pažljivo promešajte. U to dodajte jednu rendanu jabuku i opet promešajte, pa smesu nalijte u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite.
Preostale dve jabuke isecite na četvrtine, pa tim svaku četvrtinu na listiće debljine dva-tri milimetra. Prelijte ih limunovim sokom da ne bi potamnele, i poređajte i preko kolača, tako da se komadići jabuke pomalo preklapaju.
Pecite oko 50 minuta do sat vremena, dok kolač ne dobije zlatnu boju. Prekrijte ga folijom, pa ostavite još oko 15 minuta u rerni.
U manji tiganj stavite preostali med i zagrejte ga na tihoj vatri, da bi bio tečniji. Prelijte preko kolača, ostavite da se ohladi i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama