Ukoliko ste i vi domaćin jedne od brojnih slava koje su pred nama, evo nekoliko nesvakidašnjih recepata  kojima možete da iznenadite svoje goste.

Pasta salata sa tunom

Skuvajte testeninu po želji i kad se ohladi dodajte majonez, malo senfa, kisele krastavce, so i biber po ukusu i tunjevinu na kraju.

Rolnice od patlidžana

Tanke kriške patlidžana premažite maslinovim uljem i ispecite. Nakon toga ih filujte nadevom od majoneza i sitnog sira uz dodatak soli i bibera po ukusu. U fil možete dodati i naseckano suhomesnato ili sušeni paradajz.

Losos kanapei

Isecite baget na kriške koje ćete premazati sa malo ulja i belog luka i zapecite, nakon toga preko dodajte male komade dimljenog lososa i kašicicu majoneza. Umesto bageta možete koristiti i slane krekere.

Sos od pasulja

Izgnječite prethodno skuvan šareni pasulj u pire i dodajte majonez, kiselu pavlaku, so, biber i limunov sok.

Kuglice od sira 

250 grama slanog sira, 50 grama parmezana, dva jajeta, malo soli, bibera i začina. Sjedinite sireve, jedno jaje i začine, ukoliko je smesa retka, dodajte hlebne mrvice. Valjajte kuglice u brašno, zatim u jaje, pa u prezle i pržite u dubokom ulju. Na kraju poslužite uz majonez.