Isprobajte super recept za kolačiće sa suvim grožđem, orasima i japanskom jabukom.

Sastojci:

Dve japanske jabuke

Kašičica sode bikarbone

Dve šolje brašna

Pola kašičica cimeta

Pola kašičice mlevenog karanfilića

Pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića

Pola kašičice soli

Jedno jaje

Šolja šećera

115 grama putera

Šolja suvog grožđa

Šolja seckanih oraha

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Iscedite japansku jabuku, pa u pulpi rastvorite sodu bikarbonu i ostavite sa strane.

Pomešajte brašno i so, pa ih ostavite sa strane.

Umutite puter sa šećerom, pa dodajte jaja i ceđenu japansku jabuku. Zatim u to dodajte suve sastojke, seckane orahe i suvo grođe, pa sve dobro izmešajte.

Na pleh obložen papirom za pečenje kašičicom vadite smesu, a zatim kolačiće pecite oko 15 minuta. Ostavite da se prohlade i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!