Ova čorba može da bude posna na vodi, a ako ne postite na vodi, možete da dodate i ulje. 

Sastojci:

Pola kilograma krompira

350 grama šampinjona

Glavica crnog luka

Jedan praziluk

Jedna šargarepa

So i biber

Kašičica peršuna

Kašika brašna

Priprema:

Iseckajte luk i praziluk, pa ga stavite u tiganj sa malo vode, da se prodinsta. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i šargarepu, nalijte vode i kuvajte dok ne omekša. Zatim u to dodajte iseckane pečurke, pa ostavite da se čorba krčka na vatri srednje jačine, posolite i pobiberite po želji.

Brašno razmutite sa malo hladne vode (kao kada se pravi hladna zaprška), pa dodajte u čorbu. Kuvajte dok svi sastojci budu mekani, dodajte peršun i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!