Posna hrana uopšte ne mora da bude bezukusna, a ova pita je i dokaz za to!

Sastojci:

Pakovanje kora za pitu

400 grama spanaća

200 grama šampinjona

Dva struka praziluka

100 grama posnog kačkavalja

So po ukusu

Ulje

Priprema:

Operite pečurke i spanać, a zatim iseckahte praziluk. Na malo ulja prodinstajte luk, pa dodajte iseckane pečurke i spanać, posolite po ukus. Ostavite na vatri dok ne omekšaju.

Uključite rernu da se greje na 200 stepeni.

U pleh stavite dve kore, malo ih nagužvajte i poprskajte uljem. Odozgo stavite prorpžene pečurke sa lukom i spanaćem, pa zatim naizmenično ređajte kore i nadev od povrća.

Kada stavite poslednju koru, odozgo narendajte posni kačkavalj i pecite dok pita ne dobije zlatno-braon boju. Ostavite da se prohladi i poslužite.

Imate li i vi neki dobra recept? Pišite nam u komentarima!