Umesto tradicionalni recepata za italijansku testeninu, probajte nešto drugačiji specijalitet.

Ukusno jelo izuzetno brze pripreme koje će vaši ukuićani obožavati.

Pasta sa bundevom i slaninom

Sastojci:

400 g testenine

1 manja bundeva

maslinovo ulje

biber

majčina dušica u prahu

3 kašike gustog jogurta

100 g krem sira

100 g feta sira

100 g sitno isečene slanine

peršun

bosiljak

so

parmezan

Priprema:

Slaninicu propržiti u tiganju bez ulja i ostaviti sa strane. Bundevu očistiti i iseći na kockice. Pržiti na maslinovom ulju sa biberom i majčinom dušicom (po potrebi dolivati vodu). Dodati iseckan peršun, bosiljak i fetu. Kad je skoro gotovo, umešati krem sir i jogurt, posoliti po ukusu, još malo dinstati dok se ne zgusne, pa skinuti s vatre. Umešati prženu slaninicu. Skuvati testeninu, ocediti i pomešati sa sosom od bundeve. Služiti posuto parmeznom.