Ako volite neobične kombinacije ukusa, oduševiće vas ovaj recept za kuvanu šunku.
Osim što izgleda vrlo dekoratvno, ovaj specijalitet vrlo vešto kombinuje slatku glazuru od meda sa ljutim začinima. Probajte, nećete se pokajati!
Glazirana šunka
Sastojci:
4 kg kuvаne šunke
3 kаšike meda
1 kаšikа jabukovog sirćeta
1 prstohvаt mlevene ljute paprike
šаkа kаrаnfilića
Priprema:
Šunku zaseći na par mesta da se dobiju "džepovi". U njih staviti karanfiliće. Položiti šunku u nauljenu vatrostalnu posudu i poklopiti. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C, otprilike sat i po. U odvojenoj posudi izmešati med, sirće i ljutu papriku. Nakon sat i po izvaditi šunku, premazati je mašavinom od meda i vratiti u rernu da se peče još 40 minuta. Kad je šunka pečena, izvaditi je iz rerne, pokriti aluminijumskom folijom i ostaviti da tako odstoji otprilike 15 minuta. Pre služenja, šunku iseći na tanke režnjeve.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Sloboda Mićalović napadnuta na parkingu: Evo kako je poznata glumica završila u Urgentnom centru