Mekani su i ukusni, a najbolje se kombinuju uz čašu mleka.

Sastojci:

360 grama brašna

Kašičica sode bikarbone

Pola kašičice praška za pecivo

Pola kašičice soli

225 grama putera (na sobnoj temperaturi)

230 grama belog šećera

Dve kašike smeđeg šećera

Jedno jaje

Dve kašičice ekstrakta vanile

¼ šolje šećera  (za posipanje)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so u posudi srednje veličine, izmešajte, pa ostavite sa strane.

Umutite puter sa šećerom, dok smesa ne postane kremasta, a onda dodajte jaje i još mutite. Sipajte i ekstrakt vanile, pa sve izmešajte, a onda dodajte i suve sastojke, pa ponovo mešajte da se sve sjedini.

Kašikom vadite testo, pa prstima malo spljoštite i oblikujte kolačiće, pospite ih šećerom, pa ređajte u pleh. Pecite kolače sedam-osam minuta, ostavite da se prohlade, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!