Ako vam treba "brzinski" recept za tortu, ovaj je savršen!

Sastojci:

150 grama mlevenog keksa

Tri kašike kakao praha

100 grama putera, na sobnoj temperaturi

300 grama čokolade za kuvanje

150 grama šećera u prahu

500 grama maskarpone sira

250 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Keks izmešajte sa puterom i jednom kašikom kakao praha tako da dobijete ujednačenu smesu. U kalup za tortu stavite papir za pečenje, pa rasporedite keks, tako da dobijete ravnu "koru". Čokoladu otopite na pari i ostavite da se prohladi.

Mikserom mutite slatku pavlaku, dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte maskarpone sir, šećer u prahu, dve kašike kakao praha i istopljenu čokoladu, pa miksirajte dok ne dobijete ujednačen krem.

Krem sipajte na podlogu od keksa, poravnajte odozgo i narendajte malo čokolade, pa ostavite u frićideru dva, tri sata da se lepo stegne.