Ako vam treba "brzinski" recept za tortu, ovaj je savršen!
Sastojci:
150 grama mlevenog keksa
Tri kašike kakao praha
100 grama putera, na sobnoj temperaturi
300 grama čokolade za kuvanje
150 grama šećera u prahu
500 grama maskarpone sira
250 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Keks izmešajte sa puterom i jednom kašikom kakao praha tako da dobijete ujednačenu smesu. U kalup za tortu stavite papir za pečenje, pa rasporedite keks, tako da dobijete ravnu "koru". Čokoladu otopite na pari i ostavite da se prohladi.
Mikserom mutite slatku pavlaku, dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte maskarpone sir, šećer u prahu, dve kašike kakao praha i istopljenu čokoladu, pa miksirajte dok ne dobijete ujednačen krem.
Krem sipajte na podlogu od keksa, poravnajte odozgo i narendajte malo čokolade, pa ostavite u frićideru dva, tri sata da se lepo stegne.
Crvena zvezda srušila Barselonu usred Katalonije: Kevin Panter predao crveno-belima pobedu na tacni!
Velika pobeda Partizana u Areni: "Zapalio" se Vašington i srušio Fenerbahče!
"Dajte dokaze za krađu, pa idemo zajedno u policiju i tužilaštvo": Direktor ABA lige o pritužbama na suđenje
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
Željko Obradović digao ton: Ja prvi verujem u to, ali menjamo plan - nije humano!