Iako smo mi navikli da jedemo palačinke spremljene na drugi način, i američke palačinke su veoma ukusne - probajte i uverite se!

Sastojci:

120 grama brašna

Dve kašike šećera

Dve kašičice praška za pecivo

Prstohvat soli

240 mililitara mleka

Dve kašike istopljenog putera ili ulja

Jedno jaje

Javorov sirup ili med i voće po želji za preliv

Priprema:

U manjoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so, pa odložite sa strane.

U posudi srednje veličine pomešajte mleko i puter (ili ulje), dodajte jaje, pa umutite. Dodajte suve sastojke i izmešajte dobro.

Dublji tiganj zagrejte na vatri srednje jačine i podmažite ga uljem. U zagrejan tiganj sipajte po dve-tri kašike smese i pecite oko minut, pažljivo okrenite i pecite minut-dva sa druge strane.

Palačinke ređajte na tanjir i prekrivajte folijom da se ne bi hladile dok ne ispečete sve. Poslužite ih tople, prelijte sa malo javorovog sirupa ili meda i dodajte voće po želji – borovnice, banane... 

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!