Evo šta vam je potrebno da pripremite ove keksiće i tako "zasladite" Dan zaljubljenih.

Sastojci:

225 grama putera

150 grama šećera

Kašičica ekstrakta vanile

Pola kašičice soli

Jedno žumance

295 grama brašna

170 grama tamne čokolade

170 grama bele čokolade

Dekorativne šarene mrvice

Priprema:

U posudi umutite puter i šećer, dok smesa ne postane kremasta. Zatim u to dodajte ekstrakt vanile i so, dobro izmešajte da se sve sjedini. Dodajte žumance, pa opet izmešajte. Zatim, muteći mikserom smesu, u nju postepeno dodajte brašno.

Testo prebacite na radnu površinu i rukama oblikujte loptu, a zatim razvucite testo, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi 15 minuta.

Zagrejte rernu na 175 stepeni i pripremite pleh koji ćete obložiti papirom za pečenje.

Ohlađeno testo prebacite na pobrašnjenu površinu i po potrebi ga još malo istanjite, da bude debljine oko pola centimetra.

Kalupe u obliku srca (ili nekog drugog oblika) umočite u brašno, pa zatim vadite testo i ređajte kolačiće u pleh. Pecite ih oko 10-12 minuta ili dok ivice keksića ne dobiju zlatno-braon nijansu. Ostavite ih da se ohlade.

Crnu i belu čokoladu rastopite i stavite ih u dve odvojene posude, pa neke kolačice umačite u belu, a neke u crnu čokoladu. Odmah nakon što ih izvadite iz čokolade, pospite ih šarenim dekorativnim mrvicama.

Kada se čokolada stegne, kolačići su spremni za posluženje!

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!