Evo šta vam je potrebno da spremite ćureće pljeskavice u kojima će uživati cela porodica. 

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

¼ šolje iseckanog peršuna

Tri kašike rendanog parmezana

450 grama mlevene ćuretine

¾ kašičice soli

Pola kašičice mlevenog bibera

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni, a pleh obložite aluminijumskom folijom i odozgo premažite malo ulja.

U tiganju srednje veličine zagrejte maslinovo ulje na vatri srednje jačine, pa propržite crni luk oko pet minuta. Dodajte beli luk i pržite još oko minut.

Mešavinu luka prebacite u posudu i ostavite da se prohladi. Zatim u to dodajte peršun, parmezan i meso, posolite i pobiberite. Kada dobro izmešate da se sve sjedini, rukama oblikujte pljeskavice i ređajte ih u pripremljen pleh.

Pecite pljeskavice oko 17-20 minuta ili dok ne dobiju braonkastu boju.

Poslužite ih uz neku salatu i uživajte u ukusnom obroku!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!