Ako ste u dilemi šta da napravite za ručak, boranija je uvek dobra ideja!

Sastojci:

1 kg odmrznute boranije

1 veća glavica crnog luka

3-4 čena belog luka

1 zelena ljuta papričica

1 veća šargarepa

2 veća paradajza

4 jajeta

500 ml mleka

4 kašike gustog jogurta ili kisele pavlake

so

biber

biljni začin

2-3 kašike sveže seckanog peršuna

2-3 kašike ulja

Priprema:

Boraniju ocediti i iseći na polovine. Na ulju propržiti sitno seckani luk. Kad postane staklast, dodati šargarepu isečenu na kockice, sitno seckan beli luk i ljutu papriku. Propržiti nekoliko minuta, pa dodati oljušten i na kockice isečen paradajz i boraniju. Promešati, dodati malo vode, poklopiti i na tihoj temperaturi dinstati dok boranija ne omekša, povremeno dodavajući po malo vode. Omekšaloj boraniji dodati so, začin C, biber i peršun, sve dobro promešati, pa sipati u vatrostalnu činiju. Umutiti jaja, dodati mleko i gusti jogurt i preliti preko boranije. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko pola sata poklopljeno, pa otklopiti i peći još petnaestak minuta, dok ne dobije finu rumenu boju.