Ovaj neobičan sos daje jednu sasvim drugu aromu ribi.
Obavezno probajte!
Sastojci:
1 kg očišćenog oslića
so
biber
brašno
maslinovo ulje
2 pomorandže
1 grančica ruzmarina
sok od 1 limuna
2 čena belog luka
1 kockica margarina
Priprema:
grejati tiganj, sipati maslinovo ulje, staviti grančicu ruzmarina da zamiriše. Ribu iseći na komade, posoliti, pobiberiti, posuti brašnom i popržiti u tiganju. Prženu ribu ostaviti na toplom. Sos: Na masnoći na kojoj se pržio oslić popržiti beli luk. Dodati sok od limuna i sok od 1 pomorandže. Smanjiti vatru i pustiti da sos redukuje. Na kraju dodati očišćenu i iseckanu pomorandžu bez korice i kockicu margarina. Kratko kuvati da se sos zgusne. Oslić servirati uz sos od pomorandže.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara