Beli luk je moćni saveznik zdravog imuniteta, ali i jedan od najukusnijih začina koji daje posebnu aromu svakom jelu.
Probajte ove pikantne zemičke!
Sastojci:
1 kg brašna
2 sveža kvasca
1 kašičica šećera
1 šoljica maslinovog ulja
4 kašike origana
7-8 čena belog luka
1 kašika soli
voda
margarin
1 žumance
iseckan peršun
Priprema:
Kvasac pomešati sa malo vode, šećera i brašna i ostaviti da se digne. Luk sitno iseckati, pomešati sa malo vode i dodati origano. U brašno sipati so, ulje, vodu sa začinima, kao i običnu vodu (količina prema potrebi) i zamesiti mekano testo. Odvajati komade i napraviti loptice, pa ih poređati u pleh podmazan margarinom. Ostaviti da nadođu. Nadošle zemičke zaseći uzdužno, premazati žumancetom i posuti peršunom. Na svaku stavi po mali komad margarina. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C, dok lepo ne porumene (otprilike 20 minuta).
Partizan pregazio Makabi u Beogradskoj areni! Demonstracija moći crno-belih u Evroligi, pao klupski rekord!
Biće proglašen Dan žalosti u Srbiji zbog masakra na Cetinju: Vlada sutra donosi odluku
"Oni tuku, a sudije ne sviraju faulove, nemoguće je pobediti!": Trinkijeri pobesneo posle poraza u Evroligi
"Željko nam je pokazao snimak i to je preokrenulo sezonu": Džouns za MONDO otkrio detalje sa sastanka Partizana
Evo kako Partizan sada stoji na tabeli Evrolige: Real Madrid i Barselona su se ovog puta izvukli!