Beli luk je moćni saveznik zdravog imuniteta, ali i jedan od najukusnijih začina koji daje posebnu aromu svakom jelu. 

Probajte ove pikantne zemičke!

Sastojci:

1 kg brašna 

2 sveža kvasca 

1 kašičica šećera 

1 šoljica maslinovog ulja 

4 kašike origana 

7-8 čena belog luka

1 kašika soli 

voda 

margarin 

1 žumance

iseckan peršun

Priprema:

Kvasac pomešati sa malo vode, šećera i brašna i ostaviti da se digne. Luk sitno iseckati, pomešati sa malo vode i dodati origano. U brašno sipati so, ulje, vodu sa začinima, kao i običnu vodu (količina prema potrebi) i zamesiti mekano testo. Odvajati komade i napraviti loptice, pa ih poređati u pleh podmazan margarinom. Ostaviti da nadođu. Nadošle zemičke zaseći uzdužno, premazati žumancetom i posuti peršunom. Na svaku stavi po mali komad margarina. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C, dok lepo ne porumene (otprilike 20 minuta).