Đuveč je starinsko jelo koje ima na stotine verzija.
Možete ga pripremati u vašoj kombinaciji povrća i u njega dodavati šta god želite - piletinu, junetinu, slaninicu ili mleveno meso. Ipak, posni đuveč koje su spremale naše bake ima poseban ukus, piše YU Mama.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
500 g krompira
100 g šargarepe
100 g pirinča
2 paradajza (može i čaša soka od paradajza)
2 paprike (mogu iz zamrzivača)
3 čena belog luka
so
biljni začin
biber
peršun
6 dl vode (i manje ako se dodaje sok od paradajza)
malo ulja
Priprema:
Samo da napomenemo, umesto svežeg povrća možete koristiti i smrznutu mešavinu za đuveč. Iseckati sitno crni luk i propržiti na ulju. Dodati šargarepu iseckanu na kolutove i krompir na kriške. Zatim dodati naseckanu papriku i paradajz. Sve propržiti. Dodati prethodno očišćen i dobro opran pirinač i izgnječen ili sitno iseckan beli luk. Sve začiniti i naliti vodom (da ogrezne). Kuvati na tihoj vatri 15 minuta, a zatim sve preručiti u tepsiju i staviti u toplu rernu. Peći oko pola sata.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti