Ukusne, slatke i tako šarmantne - puslice!
Možete ih napraviti u pojedinačnim porcijama, ili možete ispeći jednu veliku koju zatim možete pažljivo nafilovati voćem i ukrasiti šlagom, tako ćete dobiti tortu Pavlova.
Sastojci:
Četiri velika jaja
100 grama prah šećera
100 grama kristal šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 110 stepeni.
U velikoj činiji, odvojite četiri belanca, i pazite da vam ne upadne ni "miligram" žumanceta jer će masnoća iz njega sprečiti da dobro umutite smesu.
Mikserom na srednjoj brzini mutite jaja dok ne postanu penasta, pa dodajte najpre kristal šećer kašiku po kašiku, dok ne dobijete ujednačenu, gustu i sjajnu mešavinu.
Odložite mikser, i prah šećer dodajte smesi, u trećinama. Svaki put nežno pomešajte plastičnom kašikom, tako da ne izbijete previše vazduha iz smese.
Puslice formirajte kašičicama na plehu sa papirom za pečenje ako nemate poslastičarski špric, i stavite u zagrejanu rernu. Takođe možete dobijenu smesu i razmazati po papiru za pečenje u ovalni oblik ako želite jednu veliku puslicu, ne bi trebalo da bude deblja od tri centimetra.
Pecite u rerni sat i po, ili dok ne dobiju boju bele kafe, a zvuče šuplje kada ih kucnete po vrhu. Pustite da se potpuno ohlade, i ovako napravljene puslice možete čuvati u dobro zatvorenoj kutiji do dve nedelje, ili mesec dana u zamrzivaču.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!