Ako volite italijansku hranu, predlažemo vam ovaj jednostavni prolećni recept za pastu sa graškom i piletinom.

Pogledajte i recept za najbržu i najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.

Sastojci:

400 grama suve testenine

200 grama pilećeg filea

200 grama smrznutog ili svežeg graška

200 mililitara pavlake za kuvanje

So, biber

Maslinovo ulje

Parmezan

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, grašak po potrebi odledite u ključaloj vodi. Na maslinovom ulju propržite piletinu dok ne porumeni. U međuvremenu stavite da provri voda za testeninu i dobro je posolite.

Piletini dodajte grašak, zalijte pavlakom za kuvanje i neka krčka dok grašak ne bude gotov. Testeninu obarite po uputstvu s pakovanja.

Začinite sos solju i biberom, pomešajte sa oceđenom testeninom i servirajte toplo, posuto parmezanom.