Ako volite brze recepte, dopašće vam se ovi pikantni, slani mafini. Super su za doručak, ili popodnevnu užinu.

Za one koji vole mafine, imamo odlične recepte za slanu verziju sa slaninicom, kao i slatki klasik - mafine sa borovnicama.

Sastojci:

500 grama brašna
Kesica praška za pecivo
150 mililitara ulja
Jedno veliko jaje
150 mililitara mleka
100 mililitara jogurta
100 grama tvrdog sira
50 grama sušenog paradajza

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, u kalup za mafine stavite papirne korpice. Sir izrendajte, a paradajz isecite na komadiće.

Umutite ulje, jaje, mleko i jogurt, a u činiji pomešajte prašak za pecivo i brašno. Pažljivo špatulom izmešajte tečnu smesu sa brašnom i praškom, a potom umešajte sir i paradajz.

Korpice napunite do dve trećine, jer će narasti, i pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Mafine možete poslužiti i tople i hladne.